Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

31-05-2014
Aangereden en vermist?Eergisteravond kregen we een melding uit Berg (Tongeren). Er lag een gewonde kat in de tuin, dus wat te doen.
Het diertje had een open wond aan zijn pootje en kon er niet meer op steunen. Onze vrijwilligster is eens gaan kijken en vond het toch wel spoed, dus de dierenarts werd opgetrommeld.
Daar aangekomen, bleek meneertje maar liefst 2 breuken te hebben! Hij heeft een breuk onder zijn knieschijf en de heupkop is gebroken aan de andere achterpoot. Nou, hij heeft toch een ferme klap gemaakt, onze jonge kater.
Dit weekend wordt meneer geopereerd!
Het is een enorm aanhankelijk leuk katertje, op de behandeltafel gaf hij alleen maar kopjes:-) Ook is hij graatmager, niet gecastreerd en ongeveer een half jaar oud.

ps ook al meldt het baasje zich niet, hij krijgt gewoon zijn delicate operaties, omdat het nodig is.

31-05-2014
Allemaal zielige oogjes in de opvangWe krijgen continu nestjes binnen, kleine ukkies met ontstoken oogjes, of rochel de rochel. Opvallend veel. Willen we jullie schattige plaatjes tonen, dan moet je gaan zoeken, want de 1 is nog zieliger dan de ander, dus helaas. Deze jongedame op de foto ziet er ook heel zielig uit, maar ze is heel pittig hoor!
Binti werd in haar uppie gevonden, ze had een mama , maar plotseling was deze weg. Binti had haar oogjes volledig dicht zitten. Dat vieze zwarte spul in haar ene oogje, was geen viezigheid, maar vastgekoekte etter, brr.
Ook bij haar moeten de oogjes nu goed verzorgd worden, medicijntjes erbij en we zijn weer vertrokken. Gelukkig gaat het de goede kant op.
Ze drinkt gulzig haar flesje leeg, dit kleine ding is vinnig! En zo moet dat ook, dit zien wij graag:-)

30-05-2014
Gisteren op de markt!

Gisteren stonden enkele vrijwilligers van ons op de braderie in Hoensbroek!

Het was gezellig en vooral onze Sylvester en Tweety trokken veel aandacht:-)) Er is weer goed gedoneerd en er zijn spulletjes verkocht. Een mooie opbrengst als gevolg! Dank je wel lieve dames!

30-05-2014
Wibren 1 dag later

Kleine Wibren krijgt nu intensieve zorg. Hij heeft het gewicht van een kitten van 4 weken, maar de dierenarts schat hem echter toch al 8 weekjes oud...
De zorg is zeer intensief en zijn opvangmama blijft warme compressen op zijn oogjes leggen, om de viezigheid los te weken.
Kleine Wibren heeft een ernstige vorm van het calicivirus, en dat is niet mis. Hij heeft dan ook weinig weerstand en hij krijgt nu krachtvoer om wat energie te krijgen.
Gisteravond kregen we het idee dat hij al iets kon zien door zijn chinese oogjes. Hij ging al voor zijn opvangmamma zitten, met zijn koppie scheef zo van: " Ah zo, dus jij bent mijn verzorgster." En dan smelt je hartje weer....
Hij is nog erg vaak moe, dus hij heeft nog heel wat slaap in te halen. Dat hij rot verwend wordt is een feit,maar we verwachten dit dan ook van onze opvanggezinnen, wij willen enkel het allerbeste voor onze kindjes:-)

29-05-2014
Wibren

We kregen de vraag van de Poezencentrale in Mol, of wij een ziek kittentje van hen konden overnemen.Wibren ( betekent dappere strijd) werd bij mensen in de tuin gevonden. Helemaal verregend en koud, de oogjes dichtgeplakt en het neusje dicht. Wibren kon niet meer eten, en was uitgeput toen het bij de Poezencentrale binnenkwam. Op de foto zien jullie Wibren bij binnenkomst.
Natuurlijk zijn de oogjes schoongemaakt en kreeg hij een pijnstiller en antibiotica. Gelukkig hielp de pijnstiller vrij snel, zodat hij zijn speciale voeding makkelijker kon wegslikken.
Arme jongen, en maar rochelen en piepen, je hebt het serieus zitten he vriend. Je oogjes staan zo gezwollen dat je nog niet kan kijken, maar je hebt het hartje van je opvangmama diep geraakt. Je kruipt het liefst tegen haar aan en dan leg je je kopje in haar hand. Je bent veilig kleintje, we helpen je. We gaan er samen voor zorgen dat je straks ook kan zien wie jouw opvangmama is!

28-05-2014
Baldr!Acht dagen geleden toonden we hem op Facebook. Deze jongen kwam half geschoren bij ons binnen en werd bij onze dierenarts binnengebracht, hij zwalkte met zijn achterhand en hij bleek erg lief te zijn. Baldr bleek toch gebroken bekken te hebben, dus verplichte kooirust!
In onze opvang heet hij al Baldr de Schone. Met de verplichte kooirust is meneer het niet eens, maar ja...we moeten aan zijn gezondheid denken. Ook is hij nog wat afwachtend naar ons mensen, hij zal wel wat meegemaakt hebben. Komt goed meneer de Schone, laat je maar lekker verwennen en neem vooral de tijd, wij hebben geen haast!

28-05-2014
Vermist!

Onze opvanger. Meisje, ongesteriliseerd, 12 jaar, niesziekte. Erg lief.
Buiten kan ze schuw zijn, dit is gebleken toen de meldster haar uit Peer inbelde. Ook rende ze hard weg, nadat ze ontsnapt was uit haar opvang in Hoensbroek ( nl).
Vermist sinds 27 mei, Hoensbroek, gsm: 0495-285127
Ze is genezend van haar niesziekte, maar heeft nog extra controle nodig, dus helpt u mee? We missen haar!

27-05-2014
Iggy en zijn familie
Zes dagen geleden vond een meldster een klein kittentje  bij haar auto in de straat. Het had het moeilijk, ademde met zijn bekje open, rochelde en zijn oogjes en neusje zaten helemaal dichtgeplakt. Dit kittentje had dringend verzorging nodig, dus namen wij het mee naar de dierenarts.  Het had een flinke slijmontsteking bij de luchtwegen, dus belangrijk om de boel vrij te maken.
De meldster ging ondertussen verder zoeken.. en ja hoor: aan de rand van de weg vond ze nog drie kittentjes, liggend in dezelfde toestand. Benauwd, rochelend, met snotterige snoetjes. Och kleintjes toch... snel  ook binnenhalen!
Met moeite konden ze van een flesje drinken en och wat waren ze ziek... Helaas stierf hun zusje Isa al na enkele dagen, en dat kwam hard aan bij het opvanggezin. Maar geen tijd, er moest verder worden geknokt! Turbo had het ook lastig en kreeg maagsondevoeding ( handmatig  een slangetje via de slokdarm naar de maag leiden en zo vloeibare voeding toedienen)
Vandaag kwam dan eindelijk het voorzichtige goede nieuws:-) Iggy, Ollie en Turbo gaan de goede kant op en Turbo drinkt weer zelfstandig!! Ze beginnen al lekker te spelen en zijn vrolijk, en zo hoort het!

27-05-2014
Joep en Janneke

En daar zijn broer en zus uit Opgrimbie. Deze twee zaten plotseling in de tuin van de meldster, nooit eerder opgemerkt. Mamapoes werd niet gevonden. Joep en Janneke hebben twee pittige karaktertjes, ze zijn een beetje onder de indruk van ons grote mensen. Beetje blazen, beetje indruk maken, maar owee toen de fles kwam, toen was ineens het blazen voorbij:-)
Maar goed, toch hebben ze nog een beetje tijd nodig. Wij mensen zijn rare wezens, en ze moeten nog even uitvinden wat ze van ons vinden:-)

26-05-2014
Campus poes

Al geruime tijd liep er een zwerfkat op de campus van een Hogeschool in Brussel. Hij kwam elke dag rond 11.00 uur aan de keuken van het restaurant om zijn maaltijd vragen. Natuurlijk werd aan zijn eis gehoor gegeven, maar de laatste tijd begon hij er steeds slechter uit te zien.
Een echte campus poes, zo gezellig tussen de studenten beetje leuk doen, kletspraatjes houden en om liefde bedelen. Lieve jongen.
Maar de campus zou over een maand sluiten, de examens zijn dan gedaan en de Hogeschool zou sluiten ivm de zomervakantie. Dan zou meneertje aan zijn lot zijn overgelaten, dan was er niemand meer, geen voeding en geen gesprekjes.
Maar we zagen meer: hij was ziek.  Zijn bekje is enorm ontstoken, hij had een opgezette buik en zat onder de vlooien en teken.
Onze dierenarts zag hem en er is al een operatie gepland  ivm met zijn tanden as maandag. Hij krijgt ook nog eens een extra bloedonderzoek, dus het is even spannend of hij echt gezond is.
Hij heet Socrates en het is een ongelofelijke lieve man. En maar kopjes geven en maar kusjes uitdelen, liefde, aandacht, hij is zo blij en dankbaar! We horen alleen maar hoe verschrikkelijk lief hij is. Nou lieverd, alles is oke, en dat gekke dracula tandje van je is  zo lief...

25-05-2014
Op het nippertje

Gisteravond kregen we een behoorlijke spoedmelding te verwerken. Het was echt nipt.
Sinds afgelopen maandag lagen er 4 moederloze kittens in een tuin in Opoeteren. Zij waren ongeveer 3 1/2 oud en hadden een gewicht van kittens rond de 5 dagen oud! Ze waren aan het wegkwijnen en het was zaak hen onmiddellijk op te halen. Onze veldwerkster is ter plaatse gegaan en vond 4 ijskoude verzwakte kittens. Het ging zelfs zo slecht dat ze onderweg vrijwel levenloos waren en ze zouden sterven als er niet werd ingegrepen. Dit werd een spoedrit naar de dichtstbijzijnde dierenarts.
De vachtjes waren dof en ze waren aan het uitdrogen, dus kregen ze serum toegediend en meteen warm gelegd.
Langzaam begon er weer leven in de vier hummeltjes te komen en er kwam flink beweging in die kleine lijfjes! Ze dronken daarna gulzig hun flesje en we hoorden spingeluidjes uit die keeltjes komen.
Yes!!! Ze hebben nog wat last van niesziekte en de stoelgang was ook wat bloederig, maar het gaat nu een stuk beter:-) Het was een intensief avondje voor onze opvangmama, maar we zijn nu op de goede weg!

 

 

 

 

 

 

23-05-2014
Zoekplaatje!

Onlangs kregen we melding uit Peer ivm een mamapoes en 6 kittens. Zij besloot te bevallen op de zolder van een garage. Waarschijnlijk heeft ze zich via de schoorsteen naar beneden laten zakken, want er is geen andere mogelijkheid om zomaar op dat zoldertje te komen. Ze vond dat wel knus, daaro. Maar ook weer11111` niet handig, want de kittens groeiden en groeiden en kwamen op een punt de eerste stapjes te zetten in de wijde wereld. En dat.... was heel gevaarlijk, want ze zouden naar beneden kunnen vallen.
We besloten eerst een kijkje te gaan nemen. Hmm, de situatie is helemaal niet veilig, dus wat doen we. De hele bende meepakken? Hup dan maar, de hele familie in de grote mand en mee.
Mama is ongelofelijk lief en een uitstekende moeder. Ze is wat mager, maar hey, je zou voor minder met 6 mondjes te voeden. Haar babys zien er gezond uit, dus nu is het zaak dat mama alle vitamientjes gaat krijgen om wat grammen bij te komen!

23-05-2014
Met z'n allen in de doos

Een medewerker van het OCMW in Maasmechelen, was samen met zijn collega's de tuin/ terrein aan het opruimen, totdat ze tegen de draad (terreinafscheiding) aan de kant van de weg een kartonnen doos in de zon zagen staan. Deze doos was gevuld met maar liefst drie levende wezentjes! De melder heeft de doos hun terrein opgenomen en in de schaduw gezet. Vervolgens werden we gebeld...
Nadat we info hadden gekregen over de drie kleintjes, kregen we het vermoeden dat het om zeer jonge levens ging, dus hup, de auto in en rijden maar! Gelukkig zijn ze iets ouder dan we hadden geschat, maar dan nog, amper 4 weekjes ..
Zora, Zack en Zhao zijn een beetje onder de indruk van hun avontuur, maar helaas konden ze nog niet gaan slapen, want er moesten nogal wat beestjes verwijderd worden. Ze zaten onder de teken, bah. Het gastgezin heeft zich geamuseerd met het verwijderen van tientallen teken, en de drie liefjes mochten eindelijk hun welverdiende rust inhalen:-)

22-05-2014
Drie broertjes

Deze ogen he, die blik, echt, dat moest verboden worden. Wat een schattig kittentje:-)
Lieve Wolfje kwam samen met zijn twee broertjes bij ons binnen. De melder was de katten van haar vriendin aan het verzorgen, toen plots de overbuurvrouw met een nest kittens naar haar toekwam. Ze had deze kittens gevonden bij haar in de tuin, verscholen achter een stookolie ton. De overbuurvrouw gaf aan dat ze niet konden blijven, dus heeft de meldster hen in een doosje mee naar binnen genomen.
Deze ukkies waren rond de 4 weken oud, echt uitgehongerd en vast voedsel kenden ze nog niet. Ze hebben ook nog flink ondergewicht, dus we gaan daar eens dikke bolletjes van maken:-)
De drie broertjes sabbelen nog aan hun eten, ze zitten een beetje in de overgang van melk naar vlees, dus we gaan dit even in goede banen leiden. Welkom Wolfje, Bob en Pino!

22-05-2014
Pablo herenigt met zijn broertje Paco

Eergisteravond kwam kleine zieke Paco bij ons binnen. Hij zat bij de achterdeur van de melder en hij zag er helemaal niet goed uit. Zijn oogjes volledig dichtgeplakt en zo mager... We kregen gisteravond dezelfde melder aan de lijn. Hij hoorde gepiep, ging kijken en kijk eens aan: Hij had nog een broertje! Hij was nog zieker dan Paco, dus lieten we hem maar snel herenigen met broerlief en meteen medicaties opstarten. Daarna een warm flesje melk drinken...
Och, hij is ook zo mager, waarschijnlijk zijn ze toch al drie weekjes oud. Pablo weegt maar 185 grammetjes, terwijl hij minstens 300 moet wegen.
Ze leken blij te zijn elkaar te zien:-) Ze kropen meteen tegen elkaar aan, lekker knus. Komt goed broertjes!

21-05-2014
Druk, druk, druk

Het is ongelofelijk druk op onze GSM, de telefoon staat niet stil. De meldingen zijn zeer uiteenlopend. Veel spoedmeldingen; van moederloze kittens, aangereden katten, tot zieke kittens. Maar ook vermissingen, adviezen, vragen over wat-te-doen met die of die zwerfkat, komen nu dagelijks aanbod. Het seizoen is in volle vaart losgebarsten en onze gastgezinnen worden snel gevuld.
Vaak zijn er ook droevige meldingen. Ook al willen we jullie niet te vaak confronteren met alle ellende, anderzijds is dit wel de werkelijkheid. We proberen het een beetje af te wisselen met leuke berichtjes, dus niet alles zul je via Facebook lezen. Dit kan ook niet, aangezien we veel te veel meldingen krijgen.
Op de foto zien jullie Noor en Teun. Zij kwamen enkele dagen geleden binnen en gelukkig maken zij het goed!

21-05-2014
Kleine PacoGisteravond op de valreep nog een serieuze melding uit Bilzen. Bij de melder aan de achterdeur zat een klein kittentje. Het kroop nog en zijn oogjes zaten volledig dichtgeplakt. Onze veldwerkster is gaan zien en omdat het nog zo klein was, heeft ze de omgeving even uitgekamd, want misschien vonden we zijn familie nog. Niets... Het kittentje woog 117 gram en wordt geschat op ongeveer 17 dagen. Veel te mager dus, en ook erg ziek.
Aangekomen bij zijn opvanggezin, hebben we hem eerst voeding gegeven. Hij vond dat maar raar, beetje bijten op de speen, maar gelukkig kreeg hij wel wat melk binnen. Paco werd zijn naam en het is een enorm lief aanhankelijk manneke. Maar goed, eerst die oogjes eens goed uitwassen, want jullie zien op de eerste foto dat alles nog helemaal dicht zat.
Na een poetsbeurt, konden we eindelijk in zijn lieve waterige oogjes kijken... Dag lieve Paco, welkom bij de kattenfamilie, we gaan je vertroetelen en sterker maken, rust nu maar een beetje...

19-05-2014
Door oog van de naald

Dit kleine ventje kwam eergisteren samen met zijn broer bij ons binnen. U kent het verhaal nog wel... gevonden in een compost put.
Het ging gisteren helemaal niet goed met Charlie. Hij zakte ineen en raakte in een hypo ( te lage bloedsuikergehalte). Elk gastgezin heeft standaard glucose in huis, maar zelfs dat hielp niet. We dreigden hem te verliezen, dus we moesten met spoed naar onze dierenarts...
Daar aangekomen, zag de dierenarts het erg somber in, zijn kans van overleven zou erg klein zijn, maar goed, alles op alles! Hij kreeg een antishock middel en onderhuids vocht.
Wanneer Charlie alerter zou worden, kon zijn opvangmama beginnen hem te voeden via een maagsonde. Hup, een andere vrijwilligster opgetrommeld die even uitleg moest geven en dan duimen... Charlie werd alerter en en alerter en kreeg zijn voeding via de maagsonde.
Charlie is vandaag stabiel en en heel stiekem? Het gaat heel goed nu:-) Gelukkig!
We waren bang dat we hem zouden kwijtraken. Ook de dierenarts was er zeker van dat hij zou sterven, maar er zat waarschijnlijk een engeltje op zijn schouder die vond dat zijn tijd nog niet gekomen was. Amuseer je met je familie lieve jong! Lekker spelen....

18-05-2014
Twee eenlingetjes samengebracht

Op 13 mei kwam er een moederloos nestje binnen van een paar uurtjes oud..Helaas stierven er twee kittentjes vrij snel na binnenkomst en bleef Majhno ( tijger) alleen achter... Hij werd onrustig en kalmeerde pas, wanneer zijn opvangmama hem tegen haar aandrukte...
Eergisteren kwam er een enkelingetje binnen, zijn moeder had hem na de bevalling op een oprit in de steek gelaten en ook hij lag in zijn eentje in de couveuse bij een andere opvangmama.
We besloten een match te maken. Alleen zijn is niet goed, zulke kleine ukkies hebben ook elkaar nodig, tegen elkaar kunnen aankruipen, elkaars hartslag voelen, geborgenheid en warmte ervaren...
Vanmiddag was het dan zover! Majho kwam bij Pep wonen. De match was er meteen en ze toveren een glimlach op ons gezicht. Ze heten nu Peppi en Kokki, ze kunnen zich nu lekker aan elkaar optrekken en samen slapen.
Kijk eens hoe tevreden ze samen liggen!

18-05-2014
En het volgende nestje...het is druk op de gsm!

Meldingen stromen binnen en in een mum van tijd zitten onze flessenmoeders vol met klein jong grut.
Zo ook deze 4 kittens uit Houthalen. Zij liepen al 4 a 5 dagen klagend te miauwen bij de zus van de meldster. Zij woont aan de rand van het bos, dus waar deze vierling ineens vandaan kwam? Ook geen mama te bespeuren... De zus kon het niet meer aanzien en besloot de meldster te bellen.
En nu zitten ze gezellig bij ons! Ze zijn ongeveer 4 1/2 week oud, beetje mager en bij 1 kitten is het oogje miet zo goed. Het zijn al hele zelfstandige kittens. Ze eten en drinken goed, en ze hadden meteen al de kattenbak in het vizier, dus das heel netjes!
Welkom Amico, Nero, Stella en Fiore!

18-05-2014
Bijna levend begraven

In een compost put (een put in de grond, waar men tuin/fruitafval in stort) lagen twee kittens bedolven onder het tuinafval, omgeven door hommels. Hoe zij daar kwamen was een raadsel, maar wat we wel weten: Zij waren ten dode opgeschreven.
Deze put had een deksel en men was van plan beton te storten over deze put, totdat... ze een kitten hoorde kermen. De put werd geopend en men keek in twee paniekerige oogjes. Het kleintje werd eruit gevist en warm gelegd. Maar ja, wat nu? Eten wilde het niet, maar ja, het moest eigenlijk nog de fles krijgen.
Men kende een vrijwilligster van ons en zij werd gebeld. Ze hoorde hoe klein het diertje was, nl. niet ouder dan drie weken en besloot langs te gaan. Voordat het beton werd gestort, vroeg ze nogmaals even in de put te mogen kijken. Just checking!
Ze graaide door het afval en de hommels vlogen in het rond en ja hoor.... ze vond nog een kitten onderkoeld en vies , maar ze leefde nog. Op tijd!
Beiden gilden nu van de paniek en honger, hun ervaring zou voor minder...
Ze werden in veiligheid gebracht en diezelfde avond nog bij ons opvanggezin ondergebracht. Lieverdjes toch, per toeval ontdekt. Godzijdank werden zij niet levend begraven, en ons tweede kittentje had al helemaal geen kans gehad. Dank aan de doortastendheid van onze vrijwilligster!
Zet em op kleintjes!

17-05-2014
Nieuw gezinnetjeEnkele dagen geleden kregen we een melding via onze vrijwilligster.
Ze zat in de wachtkamer bij onze dierenarts en een dame kwam binnen met 5 net geboren kittens. Ze kwam voor de euthanasie, omdat de mamapoes hen niet accepteerde en ze zich geen raad wist met deze vijfling. Ze was over haar toeren en gelukkig werd er ingegrepen. Onze dierenarts ging niet akkoord en onze vrijwilligers ter plaatse besloten met de dame EN de kittens naar haar huis te gaan en te zien of er alsnog een match was met de mama. Zo niet, dan zouden de kittens in onze opvang komen.
De tijd was te kort, dus besloten we de mamapoes ook mee te nemen en de familie rustig de tijd te geven om te wennen aan elkaar.  En ja hoor, er kwam een match en  de kittens werden geaccepteerd door hun echte moeder:-)
Zo kunnen we hen toch zo lang mogelijk samen laten, want een mamapoes is vele malen beter dan wij die om de drie uur op moeten staan om het flesje te geven. Nu krijgen ze de juiste start!
Soms reageren mensen in paniek, wanneer de kittens niet worden geaccepteerd door de mama en nemen ze impulsieve ondoordachte foute keuzes.
Geef de mama altijd de tijd om te wennen, neem afstand en laat de natuur even zijn gang gaan, 9 van de 10 keer komt het echt goed...
En nu genieten he mama een kindjes!
Foto: Harry en Fauve

15-05-2014
Een arm zwerfkatje uit Peer

Gisteren kregen we een melding uit Peer. Er zou een jong katje, zeer vermagerd, met een bungelend voorpootje al hinkend rondlopen. Zij was ziek en liep toch al drie weken klagend miauwend door de straat van de meldster. Dit klonk niet goed, dus we besloten het dier op te halen en meteen langs onze dierenarts te gaan.
Ach wat een arm ding...jong is ze wrs niet meer. Zij heeft geen tanden meer en veel last van haar bekje, waardoor zij het moeilijk heeft met eten... Zij heeft flinke niesziekte te pakken, haar pootje is verstuikt, en ja, heel mager en onderkomen, de lieve schat!
Sidonia krijgt nu de nodige medicijntjes en heel veel rust, zodat haar pootje kan genezen en ze weer wat kan bijslapen. Ze is ongelofelijk aanhankelijk.
Wij gaan heel goed voor je zorgen meisje. We weten niet wat je hebt meegemaakt, maar alles komt goed...

13-05-2014
Een paar uur oud...Gisteravond kregen we via een vrijwilligster van ons een niet zo'n fijne melding. Bij kennissen had een zwerfpoes zojuist een nest van drie kittens geworpen en het noodlot sloeg toe. De hond van daar, was op de familie afgestormd wrs tijdens een gevecht met de mamapoes, had de hond een stuk van haar staart afgebeten!
Mamapoes sloeg op de vlucht en daar lagen haar net geboren kindjes dan.
Ik zal niet teveel in detail gaan, want  daar wordt een mens helemaal niet vrolijk van. In elk geval is de mama nog altijd spoorloos en we hebben zelfs die nacht nog gezocht. Vanmorgen zijn we verder gaan zoeken, hebben we de buurt geflyerd, mensen aangesproken. We mogen nl niet op het priveterrein priveterrien 
zoeken, dat zou teveel overlast geven...
We gaan morgen weer op zoek, de gedachte dat er een gewonde diertje ergens zich nu heeft verstopt, is een vreselijke gedachte.
Haar kindjes zijn veilig. Ze zijn heel actief en hebben goede zuigkracht. Ze liggen nu lekker in de couveuse. Ze hebben helaas geen biestmelk van mama gehad, dus we moeten extra alert zijn ivm hun weerbaarheid.
Er loopt dus een gewonde poes in de Werfstraat in Opgrimbie, ze is wit met tijgervlekken. Indien ze wordt gespot, laat het ons alsjeblieft weten op gsm nummer: 0495-285127

11-05-2014
Dat heeft Hope goed bekekenIn Maaseik besloot een toekomstig moedertje te bevallen in een droge warme schuur.  Ze kwam de schuur tegen en kijk eens aan, daar stond ook nog eens een kruiwagen waar wat oude doeken in lagen. Die nam ze!
Ze beviel van een drieling en besloot de kruiwagen tot haar permanente kraambed te bombarderen.
Maar ja en dan...misschien toch beter in een echt huisje te verblijven?
Zo kwamen Hope, Mailo, Quincy en Faith bij ons terecht.
Ze liet gewillig haar kindjes oppakken en ze was blij, onze lieve Hope. Het is een schat van een kat en een fantastische mama. Haar kindjes zien er goed uit, welkom familie!

11-05-2014
Wat een vrolijke bengel!Gisteravond kregen we een melding uit Rekem. Via kennissen kreeg de meldster te horen dat er in Opgrimbie een jong kittentje op een weiland zat, in de regen... De meldster heeft nog gezocht naar de rest van de familie, maar het diertje zat er toch echt helemaal alleen. Aangezien daar vaker katten gedumpt worden,  is de meldster ervan overtuigd dat hij afgezet is.
Maar Casper is gewoon blij, ook al had hij heeeeeel veel ongewenste vriendjes in zijn vacht zitten Dus daar moest wel even werk van worden gemaakt. Maar kleine Casper lacht gewoon met alles, lekker ding!!

11-05-2014
Schenking dierenasiel Breda

Kijk eens hier wat we hebben gekregen van onze lieve collega's uit Nederland. Het dierenasiel in Breda!

Enorm bedankt, wat zullen onze opvangertjes weer smullen!!!

09-05-2014
Spoedmelding Dilsen

Eergistermiddag kregen we een verontrustend telefoontje. Sinds twee dagen lag er een nestje in het park achter het huis zonder mama. Ze waren aan het kermen en schreeuwen. Foute boel, waar is de mama toch, dus binnenhalen, zsm!
Ze bleken allemaal ijskoud aan te voelen en het was zaak hen meteen warm te leggen. Met 1 kittentje ging het bergafwaarts: de ademhaling was onregelmatig en hij was zo zo koud... Toen we het nest overnamen, zijn we toch snel naar de dierenarts gereden. Daar werd hij verder behandeld en kreeg warme glucose toegediend.
Gelukkig, hij herpakte zich!
Daarna lekker warm met z'n allen in de couveuse, even goed op lichaamstemperatuur komen.
Onze ukkies zijn nog maar 12 dagen oud, dus ze hadden echt niet langer buiten mogen liggen... Sterkte kleintjes, doe het goed nu, zet em op! En de mama... laten we hopen dat haar niets ergs is overkomen...

07-05-2014
Weer zo'n lekker smoeltje

Vanmorgen kregen we melding uit Zutendaal. Een vrijwilligster van het Felixproject had dit katje meegenomen vanuit hun vzw.
Ze vroeg of wij het konden aannemen. En hier is ze dan! Kleine Nagali, een heel schattig leuk ondernemend poesje van 5 weken oud.
Ze was al meteen helemaal thuis bij ons opvanggezin: op onderzoek gaan, beetje spelen, hapje eten, daarna uuuuuren slapen, want ze was moe! Over twee daagjes komt zij online, dus hou de site maar goed in de gaten:-)

07-05-2014
En daar lig je dan in de regen...

Een klein moederloos kittentje lag gisteren in een tuin in Maasmechelen. Hij kon nog niet lopen, want hij was nog zo klein. Het begon te regenen en hij lag midden op het gras. Hij kreeg het koud, heel koud, want hij kon zich niet beschermen. Piepend en rillend, overgeleverd aan het toeval, werd hij gezien?
Zijn redding kwam, en dit was maar goed ook. Hij werd kletsnat van de grond geraapt en rechtstreeks naar de dierenarts gebracht. Daar werd hij lekker opgewarmd en verzorgd. Gelukkig was hij oke!
De meldster kon het diertje niet houden, dus kwam hij bij ons. Hey, wat een leuk ventje! Hij hing meteen aan zijn fles en die was in een mum van tijd leeg. Klein muisje, wat is er toch gebeurd. Maar nu is alles oke, lekker warm in de couveuse en zijn slechte start is vergeten. Nu is het alleen maar goed groeien, lekker drinken en een beetje knuffelen...

07-05-2014
Voedselactie Pet's Place

We hebben het voedsel hard nodig voor onze opvangers, dank je wel lieve vrijwilligers!

05-05-2014
Ferre

Dit lieve ventje werd al een paar maanden gevoerd door een vrijwilligster van ons. Ze verzorgde hem buiten zo goed als het ging: Hij werd ontwormd, ontvlooid en ze gaf hem verschillende antibiotica kuurtjes, want hij zag er niet goed uit. Ondanks de verzorging, bleef hij afvallen en ging hij zienderogen achteruit.
Ze kon het niet meer aanzien en vroeg of hij bij Zwerfkat in Nood mocht binnenkomen. Dit diertje had meer medische zorg nodig en na het zien van de foto's was het duidelijk. Kom jij maar lekker bij ons arme knul.
Hij is niet alleen vreselijk mager, zijn ogen liggen ook heel diep, hij is maar stilletjes, hij mankt op 1 pootje, we wilden zijn bekje inspecteren, maar dit mocht niet.
Het lijkt wel een oude ziel, zijn blik vertelt ons dat hij al heel veel heeft meegemaakt. Het is goed nu jongen, we zullen je helpen.
Hij kreeg de naam Ferre ' moedige beschermer' en vandaag zal hij worden onderzocht door de dierenarts. Het is een lief en dankbaar dier, en vanaf nu komt het goed mooie Ferre, beloofd.

03-05-2014
Drama melding met goede afloop

Eergisteravond kregen we een spoedmelding uit Dendermonde, niet naast de deur!
In de tuin van een leegstaande woning had een moederpoes een nest van zes baby's geworpen. De tuin was omgeven door een hoge muur, maar de meldster kon zien dat mamapoes zich amper bewoog. Er was iets misgegaan. Zo lag ze daar uren onbeschermd, het begon ook nog eens te regenen. De politie werd gebeld en deze zijn langs geweest. Men kon niet ingrijpen, het ging 'maar' om een kat.
Uren verstreken en het begon ernstig te worden, mama bewoog nog steeds maar een beetje.
De brandweer werd gebeld, wij werden gebeld. Als Limburgse organisatie hadden we godzijdank een paar vrijwilligers in Aalst wonen en onze opvangmama ging rijden.
De brandweer had ondertussen WEL ingegrepen met hun ladders en in no time werden mama en kindjes gered!
Mama was erg verzwakt en enkele kittens bewogen al niet meer. De nageboorte hing er nog aan, zonder ingrijpen waren ze ten dode opgeschreven. Onze opvangmama snelde naar de dierenarts!
Na eerste hulp en wat injecties waren de kittens gered. De gehele familie werd in veiligheid gebracht, lekker warm bij onze opvangmama. We waren op tijd!
Na een vreselijke start kon mama nu eindelijk uitrusten, want ze was kapot. De familie wordt nu goed in de gaten gehouden en ze krijgen een nieuwe start... Welkom lieve mama Alexa en babytjes Dale, Depp, Ditto, Darcy, Dena en Dinah!

03-05-2014
Een kort droevig berichtjeGisterochtend hadden wij een bericht geplaatst van een hele lieve zwangere poes die een zeer ernstige aanrijding had gehad. Helaas moeten wij u melden dat ze afgelopen nacht uit zichzelf is gestorven, en dus ook haar ongeboren kindjes....
Er is heel hard voor haar geknokt en zelf was ze ook een taaie tante. Het had niet zo mogen zijn, het heeft ons echt aangegrepen.
Lieve Mathilde en kindjes: met een brok in de keel nemen we afscheid van elkaar, we hadden jou en je kindjes zo ontzettend graag bij ons gehad. Het is allemaal zo oneerlijk. We zullen jullie nooit vergeten. Rust zacht.
Ze krijgt een waardig afscheid. Ze wordt gecremeerd en de as wordt boven zee uitgestrooid.

01-05-2014
moederloze kittensWe kregen gisteravond een verdrietige melding uit Mopertingen. Mamapoes liep al enige tijd te dolen door een wijk in Mopertingen. Ze baarde vier gezonde jongens in een tuin en zo gezegd zo gedaan: er werd een huisje gemaakt voor het gezinnetje, zodat mamapoes veilig haar baby's kon voeden. Mama kreeg eten en ze zorgde uitstekend voor haar kroost. Dit ging goed, totdat het noodlot toesloeg... mama werd doodgereden op straat. En dan val je even stil.
Haar baby's waren net door haar gevoed en lagen tevreden murmelend in een hoopje bij elkaar, niets vermoedend. Wat nu? We werden gebeld en besloten haar kindjes onmiddellijk in veiligheid te brengen.
Vier gezonde jongens, goed doorvoed en tevreden werden ze in onze couveuse gelegd. Lieverdjes toch.
Kleine Olaf, Sven, Kristof en Hans zullen nu via een flesje worden gevoed en we gaan ervoor zorgen dat mama heel trots op haar kindjes zal zijn. Wat heb jij goed voor hen gezorgd lieverd, ze zien er zo verzorgd uit. Je zult eervol worden begraven en wij gaan heel goed voor de 4 broertjes zorgen, beloofd. Rust zacht mama...

01-05-2014
Zeer ernstige spoedmelding gisteravond 23.00 uurGisteravond om 23.00 uur ging de telefoon... zo laat nog? Dit voorspelde niet veel goeds.
In Maasmechelen had een groepje mensen een zware gekwetste poes in de goot langs de baan gevonden. Ze ademde nog, maar ze bewoog zich amper. Help!! Dit was meer dan spoed dus hopelijk was onze veldwerkster nog wakker, zij woonde hier niet ver vandaan.
Gelukkig nam ze op en zou meteen naar de Zandstraat vertrekken.
We verzochten de melders bij de poes te blijven en duidelijk zichtbaar op straat te gaan staan.
Het meest akelige kwartiertje ging in, zouden we nog op tijd komen?
Ze leefde nog en onze dierenarts werd opgetrommeld. Het poesje zag er verschrikkelijk uit, maar och wat was ze lief, zo ontzettend lief...
Er werden meteen foto's gemaakt en haar bekken was op verschillende plaatsen gebroken. Ze kreeg een antishock behandeling en er werd gezorgd dat ze geen pijn meer zou ondervinden. En nu komt het volgende...ze is zwanger... Ze heeft al 2/3 van haar zwangerschap erop zitten en haar kittens hebben blijkbaar de aanrijding overleefd.
Het zag er niet goed uit voor mamapoes, maar we geven haar de kans. Ze is de nacht doorgekomen, maar de vraag blijft: zijn haar verwondingen niet te ernstig, want er zijn zenuwen geraakt. Het kan nu twee kanten op gaan en onze dierenarts heeft er een hard hoofd in. We geven haar nog eventjes...
Ons hart brak: dit allerliefste schattige poesje, zo oneerlijk, haar kindjes...
Ze had een halsbandje om, deze zat echter veel te strak en ook was een groot deel van haar vacht vervild en is er een heel bos haar afgeknipt.
Is ze verwaarloosd door haar eigenaar, of loopt ze al heel lang buiten? Word ze gemist?
Lief lief meisje, de kaarsjes branden hier en laat er alsjeblieft een wondertje gebeuren.Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg