Logo VZW Zwerfkat in Nood II

Wat maken we mee


2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | Eerdere berichten

December | November | Oktober | September | Augustus | Juli | Juni | Mei | April | Maart | Februari | Januari

27-09-2015
Piep! En wie ben jij?

Dit is kleine Jimmy. Hij werd samen met zijn broer en zus in een doos gepropt, en voor de deur van een dierenarts neergezet. Tja, daar zullen we maar niet teveel meer woorden aan vuil maken zeker?
Het was geen ideale start van hun jonge kattenleventje, maar gelukkig werden ze snel opgemerkt. Ze waren ijs en ijskoud, en zaten onder de vlooien! Verder waren ze alle drie ook nog eens beroerd, de niesziekte had vrij spel gekregen, en bij 1 kittentje zaten de oogjes dichtgeplakt van de etter.
Eerste zorg was er jammer genoeg niet gegeven, dus we konden vervolgens naar onze eigen dierenarts rijden, terwijl we hen meteen op een warme kruik legden.
Maar goed, dat was toen.. en gelukkig knapten ze goed op met de nodige medicijntjes. Ook de vlooien hebben hun koffers pijlsnel gepakt, dus dat was ook mooi ;-)

27-09-2015
Lappie

Onlangs kregen we een melding van een dame die al 20 jaar zwervertjes voert bij een kerkhof aan het bos.
Er kwam in maart/april een kitten aanlopen, zomaar uit het niets (er staan daar geen huizen).
Natuurlijk kreeg zij ook dagelijks een portie eten. In het begin was het kitten wat schuw, en bekeek de boel op een afstandje. Maar naarmate de tijd vorderde, ontstond er ook een band tussen het diertje en de dame....
Deze meldster maakte zich toch wel zorgen om haar. Er was een hele drukke weg in de buurt, plus hielden zich 3 vossen op bij de voederplek.
Lappie was ondertussen een heel tam diertje geworden. Ze liet zich aaien, kwam kopjes geven, dan begon dan zachtjes met haar pootjes te kneden.
We besloten haar in de opvang te nemen, samen met nog een ander poesje dat daar ook kwam eten. Zo waren ze veilig van de gevaren in en buiten het bos..
Nou Lappie, het was maar goed ook, want je bent ook nog eens zwanger! Althans, dit is een heel heel sterk vermoeden. Waarschijnlijk al een maandje, dus na onderling overleg is besloten dat ze haar eerste en laatste nestje bij ons mag werpen.
Nou Lappie, het is me wat allemaal he meid. Maar je bent veilig nu, net als Dory in ons ander opvanggezin!

27-09-2015
Vervolg Cherry!

Cherry komt uit Samos, en we hadden haar laten overkomen, omdat ze een levensreddende operatie nodig had.
Ze was een verkeersslachtoffertje, waardoor er een ernstige middenrifbreuk was ontstaan. Dit veroorzaakte ademhalingsproblemen, en als ze geen spoedoperatie kreeg, zou ze komen te sterven.

Onze drie dierenartsen hadden zich voorbereid, en de klus zou heel zwaar worden. De breuk was enorm gecompliceerd. De lever en de milt zaten zelfs in de borstholte, inclusief de darmen.
Met drie dierenartsen zijn ze 1 1/2 uur in de weer geweest. Cherry kon niet zelf ademen, ze raakte zelfs in coma, en moest continu aan de beademing liggen.
Ook werd ze na de operatie niet echt wakker, en moest ze in een zuurstofbox liggen. Ze was bleek, en haar leventje hing nog maar aan een zijden draadje.
De operatie was geslaagd, maar het bleek de moeilijkste operatie ooit te zijn, volgens onze dierenarts.
Na een zeer zeer kritieke nacht, waar we allemaal zo aan het duimen waren, weet je nog, bleek ze de volgende morgen stabiel te zijn!

Maar nu, hoe gaat het nu! Superrrduperrrrr :-))) Ze mocht gisteravond naar ons opvanggezin, ze werd ontslagen door onze dierenarts. Joehoeeeee!!
Cherry is zo blij, zo lief, zo vrolijk. Ze wil niets liever dan op schoot liggen, lekker kroelen en knuffelen. Verloren schade inhalen. En ze mag nu eindelijk kitten zijn! Ze voelt zich goed, is niet meer benauwd, ze is GERED.
We zijn zo blij dat we haar deze ultieme kans hebben gegeven, ze is het dubbel en dwars waard.
Lieve, lieve Cherry, kleine kitten van ons. Nu kun je eindelijk ademen en de wereld gaan veroveren.
En wij kunnen opgelucht achterover leunen en gewoon genieten van jou... xxx

24-09-2015
10 kilometer onder de motorkap meegelift

Niet alleen Cherry ligt bij onze dierenarts aan het infuus, ook een lief mooi katertje uit Peer met een zeer ernstige bekkenbreuk, moest eraan geloven.
De melder stapte gisteren nietsvermoedend in zijn auto, niet beseffend dat er een diertje onder zijn motorkap vastzat.
Hij startte zijn auto en reed weg. Een rit van 10 kilometer......
Toen hij bij zijn eindbestemming gearriveerd was, toen werd pas duidelijk dat er iets niet pluis was. Ze zagen het arme dier vastzitten onder de motorkap. Wowwww, dat was heftig!!
Ze hebben hem kunnen bevrijden, maar ze zagen tevens dat hij met zijn achterpootjes sleepten. Foute boel.
Onze vrijwilligster haalden hem snel op, en reed meteen maar door naar onze dierenarts, want hij was ondertussen ook in shock geraakt.
Het arme diertje had verschrikkelijk veel pijn, dus eerst moest de pijn onder controle komen, voordat er foto's gemaakt zouden worden.
Het was flink mis met dit jonge katertje van ongeveer 3 1/2 maand oud. Het bekken was helemaal dubbel geklapt, een gecompliceerde breuk.
Maar het diertje is gelukkig nog heel jong, en in de groei, dus normaal moet dit goed komen met 6 weken benchrust!
Poeh, wat een avontuur voor zo'n klein baasje, en dat hij het overleefd heeft, is al helemaal een wonder!
Maar hij zou heel goed vermist kunnen zijn, hij is zo ontzettend lief.
Wie is er een mooi, zwart katertje kwijt, hij komt uit Peer!

24-09-2015
Goeiemiddag lieve Cherry!

Na een zeer zeer kritieke nacht, mogen we nu eindelijk zeggen dat ze stabiel is!
Vanmorgen, bracht een vrijwilligster heel even een kort bezoekje bij ons wondermeisje.
Onze dierenarts raakte maar niet over haar uitgepraat!...
Haar operatie van gister, bestempelde hij zelfs als: "De moeilijkste operatie wat ik OOIT heb moeten doen."
Haar middenrifbreuk was enorm gecompliceerd. De lever en de milt zaten zelfs in de borstholte, inclusief de darmen.
Met drie dierenartsen zijn ze 1 1/2 uur in de weer geweest. Cherry kon niet zelf ademen, en moest continu aan de beademing liggen.
Ook werd ze gisteren na de operatie niet echt wakker, en moest ze in een zuurstofbox liggen. Ze was bleek, en haar leventje hing nog maar aan een zijden draadje.
Vanmorgen toen we even mochten spieken, zagen we een heel klein mager sterk poesje zitten. Ze zat rechtop, had al gegeten en gedronken.
Ze is er nog lang niet, maar de dierenarts denkt, dat ze uit de kritieke fase is. Heel eventjes hebben we haar in onze armen genomen. Kusjes op haar kopje gegeven, zacht met 1 vinger haar snoetje gestreeld. Mooie lieve dappere meid!
Zo, en nu weer verder uitrusten lieve Cherry, we hopen dat je snel met ons mee naar Huize opvang mag.
We zijn superrr trots op jou, maar we zijn ook enorm trots op onze dierenartsen, die het maar weer eens geflikt hebben!!

21-09-2015
Morgen de grote operatie voor Cherry

Vorige week, kregen we de vraag uit Griekenland (Samos), of wij een kitten van 4 1/2 maand wilden opvangen. Ze kon dan enkele dagen later mee met een vlucht naar Nederland.

Waarom?
Cherry is gevonden tijdens een sterilisatieactie. Ze was een verkeersslachtoffertje, waardoor er een ernstige middenrifbreuk is ontstaan. Dit veroorzaakt ademhalingsproblemen,  en als ze geen spoedoperatie krijgt, zou ze komen te sterven.
Echter kon men haar in Griekenland niet laten opereren, dus werd ons gevraagd of wij haar deze operatie konden bieden.
Het was  een situatie van leven of dood, dus we gingen akkoord.
Cherry werd enkele dagen later naar ons overgevlogen.
Het meisje is er niet best aan toe, ze is enorm benauwd, en op de RX foto's van onze dierenarts was het drama goed te zien (of juist niet).
Haar longen en het hart waren niet zichtbaar, omdat de borstholte helemaal vol zit met darmen!
Een operatie aan deze middenrifbreuk, is niet zomaar een operatie. Het is een hele delicate ingreep, levensreddend, kostbaar en er zijn maar liefst 3 dierenartsen nodig, om de operatie uit te voeren.
Morgenochtend is dan haar grote dag, dan krijgt ze de operatie van haar leven. Gewoon, omdat ze het waard is, omdat ze een levend wezentje is.
Cherry is een enorm lief diertje, heel mager, en we gaan heel heel hard duimen dat de operatie morgen succesvol is... Duimen jullie mee?

21-09-2015
Gevonden onder de motorkap!

Eergisteravond kregen we een melding uit Machelen. De meldster had een kitten gevonden onder de motorkap van een auto. Dat lijkt me wel even schrikken! Toch ook maar even verder speuren of er geen mama en broertjes en/of zusjes in de buurt zijn. Helaas... hij was helemaal in zijn uppie.
Die laat je natuurlijk niet achter, dus kom maar mee.
Gelukkig hadden we een plekje vrij in Aalst, en kleine meneer is nu fijn in onze opvang....
De meldster noemde hem Pitou, dus wij houden gewoon zijn naampje aan.
Pitou nam meteen braaf zijn flesje en is als een blok in slaap gevallen. Dat was duidelijk nodig!
Welkom lieverdje!

20-09-2015
Loterij? Ik doe mee!

 

Zoals je weet, zit onze opvang momenteel bomvol! Eens zien: 145 katten, 4 konijnen en 2 honden. De laatste weken zijn er heel veel zorgkatjes binnengekomen. Denk aan het Ardennen verhaal en de vele andere katten die nu voor hun herstel vechten. Het kost niet alleen tijd, om getraumatiseerde dieren weer het vertrouwen terug te geven, er komen er ook zeer hoge medische kosten bij kijken. Enkel in de maand augustus, was onze dierenartsrekening meer dan 8000 euro!

Vandaar dat wij deze loterij organiseren. De gehele opbrengst gaat rechtstreeks naar onze opvangers.
Hoe leuk is dat: Jij kunt iets moois winnen voor jouw dier, maar je geeft ook onze opvangertjes iets moois terug. Klinkt goed? Dat dacht ik!
Nu, wat valt er te winnen?
Een grote plafond krabpaal in de eerste ronde. Compleet met plafondspanner, slaaphuisje en veel klimmogelijkheden, geschikt voor meerdere katten.
Maten: H 248 - 279 x L 78 x B 43 cm
Bij een eventuele tweede ronde, een prachtig Gourmet pakket.
Wees er dus op tijd bij!

Hoe werkt het?
-De lootjes kosten €2,50 per stuk.
-Stuur een e-mail naar steun@zwerfkat.com met jouw naam, het aantal lootjes en jouw voorkeur aan lotnummers (keuze is 0 t/m 99).
-Het geld maak je over naar Zwerfkat in Nood o.v.v loterij
Belgie
IBAN: BE11 0013 8231 3048
Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
-Zodra de betaling binnen is, is jouw deelname definitief en krijg je bevestiging.
De winnaar wordt bekend gemaakt op 10 oktober 2015. We nemen de laatste 2 cijfers van het lotnummer waarop de jackpot valt tijdens de trekking van de Nederlandse staatsloterij.

Spannend he! Nou, kom maar op zou ik zeggen, superrrr bedankt namens ons en alle spinnende snorremansjes!

20-09-2015
Welkom lieve Jack!

Tijdens onze maandelijke vergadering, kregen we een melding. Er zou een onderkoelde, 5 dagen oude kitten, oogjes nog dicht, gevonden zijn. Geen mama in de buurt en hij zou niet kunnen drinken.
Oei! Dat is spoed, dus even vergadering stilleggen en het kittentje laten binnenkomen.


Maar bij binnenkomst zagen we dat het kitten al ietsje ouder was, namelijk rond de twee weken. Ook was onze Jack niet onderkoeld en begon hij gelukkig meteen gulzig uit zijn flesje te drinken. Nou, dat is al positief! Dus dat komt helemaal goed!
Helaas is zijn broer/zus aan een kennis geschonken, en dat is zorgwekkend. Je moet nooit zulke kleine muppies van elkaar gaan scheiden, en al helemaal niet zomaar meegeven aan iemand die geen ervaring heeft met het grootbrengen van moederloze kittentjes... Dit hebben we ook aangegeven, helaas werd er erg makkelijk over gedaan. We krijgen nu echter geen gehoor meer bij de mensen, dus we hopen dat het goed met het kleintje gaat.
Welkom lieve Jack, geniet maar van de liefde en zorg van je opvangmama!

20-09-2015
Ayla heeft een zeldzame ziekte

Opvangmama schrijft:

Ayla, het mooie schildpadmeisje!
Ze ligt naast mij op bed en ik kijk naar haar, ik kan het nog niet vatten dat ze zo ziek is.
Een week of zeven terug kregen we een melding dat er een poes met 4 kittens in een kartonnen doos was gedropt voor een huis.
De kittens waren nog maar net geboren, het navelstrengetje hing nog aan hun buikjes.
Even een ritje Antwerpen heen en terug om mama en de kleintjes veilig te stellen.
Ayla is een zeer zorgzaam lief moedertje naar de kittens toe en ook ontzettend lief naar mensen toe.
Als je haar nog maar bekijkt, begint ze al met spinnen en geniet van ieder aaitje en streling.
Heel snel kreeg ik in de gaten dat Ayla niet genoeg melk had om haar baby's te voeden.
Dus werk aan de winkel!
Ayla was dankbaar en voelde dat ik haar wilde helpen. Ze kwam naast me zitten en wachtte af tot ik de kittens hun flesje had gegeven. Dan legde ik de kittens bij haar aan zodat ze ook de geborgenheid en de liefde van hun mama zouden voelen. De kittens zijn ondertussen gegroeid als kool en echte boefjes geworden. Lekker speels, ondeugend .... precies zoals een kitten hoort te zijn.
Maar iets was niet in orde, Ayla had flinke diarree en dit ging maar niet over.
Na verschillende kuren van medicatie was er nog steeds geen verbetering. Hmmm, hier klopt iets niet! In overleg met de dierenarts werd er bloed afgenomen.
Na een dag of vier mocht ik bellen voor de uitslag en daar ben ik behoorlijk van geschrokken.
Ayla heeft een zeldzame afwijking van de alvleesklier, het gedeelte dat moet zorgen voor de spijsvertering ligt zo goed als stil bij haar.
Wat nu gedaan, de dierenarts zit een beetje met de handen in het haar.
Dit is iets wat zo zeldzaam voorkomt bij katten, het is niet iets wat je zo maar 1-2-3 kan oplossen.
Er werd speciale medicatie voor haar besteld en daar zijn we nu mee opgestart.
Ayla voelt dat er iets niet in de haak is, haar blik als ze soms naar me kijkt ..... het breekt mijn hart.
Ayla had normaal haar forever huisje gekregen. Doordat ze zo ziek is, heb ik dit moeten afblazen.
Waarom jij meisje, je hebt al zoveel meegemaakt?
Het zonnetje begon te schijnen voor jou. Je ging samen met je zoontje naar je gouden mandje. Nu is het bang afwachten hoe je lichaam gaat reageren op de medicatie.
Slaat het aan of niet, er is geen ander alternatief om je te helpen. Je bent zo mager, ik heb schrik dat ik je pijn doe bij het aaien. Je buikje wordt precies dikker ...
We blijven hopen dat de medicatie haar werk gaat doen, anders zal ik afscheid van je moeten nemen.
Ik durf er niet aan te denken, dit doet ontzettend pijn want ik wil het allerbeste voor jou. Je hebt dit echt niet verdiend meisje!
Ik doe mijn best voor jou en vecht met je mee. Ik laat je niet in de steek lieffie.
Jouw opvangmama xx

17-09-2015
5 daagjes oud

Vanmiddag kregen we een melding uit Beringen, niet echt in onze richting, maar wel schrijnend genoeg om onmiddellijk in te grijpen.
Sinds gisteren had een mamapoes, drie van haar vijf kindjes links laten liggen. Ze kwam niet meer voor hen terug, ze lagen daar, overgeleverd aan de goedheid van de mensen. De melders legden hun in een doosje met een kruik en hielden hen buiten.
Vandaag nog altijd geen mama te bespeuren, en toen werd het tijd om actie te ondernemen.... Kittens op die leeftijd raken onderkoeld, hebben geen voeding, dus cruciaal.
Ik ben eigenlijk enorm teleurgesteld. Een andere organisatie werd gebeld, met de dringende vraag deze hele kleintjes van 5 dagen over te nemen. Helaas... geen plek, niemand kwam een kijkje nemen.
Geen plek? Dit was een spoedmelding! Wij hebben het ook verschrikkelijk druk, maar deze kleintjes moesten verzorgd worden. Geen twijfel mogelijk.
Afspraken werden gemaakt, en helaas gebeurde er nog iets ergs. Het derde kittentje werd gegrepen door de hond van de buurman. Het kleintje stierf... Onee, hoe verdrietig is dat! RIP lieverdje, sorry.
De overige twee kittentjes liggen nu bij ons in de couveuse. Ze hebben gelukkig een goede zuigreflex en we gaan er hele grote sterke katjes van maken! Dat beloven we jullie lieverdjes. Alles gaat nu beter worden...x

17-09-2015
Zo koud en volledig onder de vlooien

Vanmiddag stond er een dame met twee kittentjes voor de deur van onze vrijwilligster. Onze vrijwilligster zag meteen al dat de kleintjes zich niet zo goed voelden. Je zag letterlijk de vlooien over hun lijfjes lopen en ze voelden ijskoud aan.
Kom maar gauw in onze couveuse schatjes, wat een geluk dat deze leegstond.Snel opwarmen!
Deze kleine magere ieniemienies werden gisteravond gevonden op het terras van de dame. Ze hadden ook sinds die tijd nog niets gegeten. Wat konden ze kermen zeg, Madelief en Tijm. Er was geen mama aanwezig, en de mensen wisten niet waar ze ineens vandaan kwamen. Afgezet?
Broer en zus hebben wat vocht gekregen, daarna wat voeding, en nu een beetje slapen. Madelief en Tijm hebben gelukkig veel steun aan elkaar, komt goed hoor!

17-09-2015
Pip en Lot, of ook wel Pep en Lot

Deze twee zieke schatjes komen van de Ardennen. Weten jullie nog? Afgelopen weekend, onze vangactie op een bungalowpark? Naast Ollie, Raaf en Denna, vingen we ook deze twee zieke kittentjes.
Pip bleek een Pep te zijn, het is een katertje! Maar goed, hij had een vreselijk slecht oogje en na enkele dagen heeeeel flink zalven met drie verschillende zalfjes, zou er al iets verbetering moeten zijn. Dit was helaas niet geval, dus vandaag is het oogje verwijderd.
Een pittige operatie voor een kittentje van 6 weken oud, maar nu is hij eindelijk van de pijn verlost. Alleen is hij niet, zijn vriendinnetje Lot, die ook ziekjes is, kroop dicht tegen hem aan en samen zochten ze troost bij elkaar.
Peppie, we mogen er niet aan denken, stel... we hadden je niet gevonden, zoals zovele katjes niet gevonden worden, en anoniem zijn, je was gestorven.
Doe maar lekker uitzieken, samen met Lot. Jullie komen er wel, echt. En met 1 oogje ben je nog net zo mooi! x

15-09-2015
Nog eens Ardennen

Nou, onze weekend vangactie in de Ardennen zit erop! We zijn 5 zieke zwervertjes rijker en we zijn ontzettend blij om ze te mogen/kunnen helpen.

Hoe gaat het met ze? Allereerst Ollie, onze laatst gevangen zieke kater!
Momenteel ligt hij bij onze dierenarts in dromenland. Toen onze dierenarts hem zag, zei hij meteen al: "Oei, oei, oei, dat ziet er niet goed uit. Daar ga ik straks even mijn tijd voor nemen." Ollie werd onder narcose gebracht en uitgebreid bekeken.
Er is bloed genomen, omdat we toch een aidstest willen laten doen. Verder is hij heel mager, niesziekte, ontstoken keel, oormijt, vlooien, teken, en natuurlijk viezig vuil. Het valt dus 'mee'.
Dan onze zwarte schoonheid Raaf! Zoals jullie wisten, is ze op zondagochtend met spoed geopereerd. Haar staart is geamputeerd, maar de amputatie moest heel hoog worden gedaan, omdat enkel wervels van de rug ook waren aangetast.
Gelukkig is ze nu eindelijk van de pijn verlost!!
Onze kleine aapjes van 6 weken oud: Pip en Lot! Pip heeft een kapot oogje, ze zal daar altijd blind aan blijven. We moeten de oogjes 6x per dag zalven met drie verschillende zalfjes. We hopen dat het oogje er niet uitgehaald hoeft te worden. Gelukkig zijn ze niet schuw, enkel bang. Ze laten zich heel goed behandelen! Onze zielepietjes worden nu heel erg verwend bij ons lieve opvanggezin.
Last but not least onze Denna! Denna was de terraspoes van het park, ook zij was ziek... En weet je wat nou zo leuk is? Denna heeft de hartjes gestolen van onze vrijwilligers en mag daar voor altijd blijven wonen. Joehoe!
Het personeel van het restaurant was zo aangedaan door onze actie, er vielen zelfs traantjes. Dit heeft ze echt aan het denken gezet.
Ze gaan nu een spaarpot zetten voor de katten op het park en met dat geld, laten ze de zwervers 1 voor 1 helpen ( lady's first). De man van de technische dienst gaat ook de manager van het park aansporen om de katten te laten helpen, want op deze manier is het echt slechte reclame voor het park.

12-09-2015
Vervolg van de Ardennen....De vangkooien werden opgesteld bij de containers, en we maakten een wandeling door het park. Volgens de meneer van de technische dienst, zouden bij huisje zoveel, en zoveel, OOK zwervers lopen.
Goed......
Maar na een uurtje, stonden we plots oog in oog met de zieke kat die rechts op de foto staat in de post van vanmorgen. Hij zag er verschrikkelijk uit!! Tranen sprongen ons in de ogen.
Hij liet zich niet echt benaderen, dus we sleepten onze vangkooi naar daar. Op hoop van zegen!
Ondertussen een beetje rondneuzen bij de omliggende huisjes en ja hoor, zucht... twee kleine kittentjes. Ow, die konden we toch ook niet zomaar achterlaten, die wilden we ook mee hebben.
Nieuwe vangkooien dus plaatsen en in spanning afwachten. En wat een hoop katten zagen we ondertussen, zucht, kreun. Allemaal volwassen, schuw en gelukkig zagen die er wel goed uit.
Rond 20.00 uur vanavond, vertrokken de eerste twee vrijwilligers naar huis, de rest bleef achter. We moesten nog zeker 4 katten vangen: de twee kittens, de zieke kat, en de kat met de gebroken afgerukte staart. Twee van onze vrijwilligers, hadden al slaapgerief meegenomen ( in auto beetje slapen), want de hele nacht zouden zij over de kooien waken.
Onderweg kregen we een heerlijk telefoontje: de twee kittens zijn gevangen! Oei, bij 1 kitten zag het oogje er superslecht uit, er droop ook bloed uit. Godzijdank kunnen we hen nu helpen.
Nog ietsje later... tadaaaa! Werd de zwarte kat met de gebroken staart ook gevangen, YES! De staart is kaal, volledig ontstoken, etterig, en lijkt er deels al af te zijn. Pffff... beestje toch, wat moet jij een pijn hebben, maar jij bent nu OOK veilig.
Nu nog onze last but not least, zieke oude magere kat met de vervilte vacht.
Deze jongen is daarstraks ook weer gespot, dus dat moet lukken vanavond nog!!

12-09-2015
Duimen jullie mee?

Via email en telefoon, kregen we een melding uit de Ardennen. Een mevrouw uit Amsterdam, zat in een bungalowpark in Durbuy. Daar trof ze een aantal zwervertjes aan bij de vuilnisbakken, op zoek naar eten. Maar vooral 1 jonge kat baarde haar zorgen, omdat de staart gebroken is en er zelfs bijna afvalt! Ook mankt ze met haar pootje. Het arme dier zal waarschijnlijk een aanrijding gehad hebben. Verschrikkelijk!
Er zouden nog meer katten en kittens lopen wat erg onderkomen zouden zijn.
Er is geen hulp voor deze diertjes, zoals voor zovele zwervertjes op campings en parken. We kunnen daar niet tegen, en besloten hier iets aan te doen. Mevrouw moest spijtig terug naar Amsterdam, maar we weten waar we moeten zijn.
We hebben even overlegd en vandaag, gaan we met 4 man (ondertussen 6) sterk een middag naar de Ardennen! Niet naast de deur, maar wat moet je anders... er is een diertje heel erg in nood, en dat smoeltje rechts op de foto breekt ook al je hart..
Gewapend met een aantal vangkooien, hopen we vandaag zeker de zieke diertjes te vangen. We weten niet wat we nog gaan tegenkomen, maar we zullen zien.
Duimen jullie mee op een goed 'vangst' vandaag?

11-09-2015
Zomaar een drukke weg oversteken?

Een kitten leek eventjes haar kleine leventje moe te zijn. Daar stond ze dan, aan een hele drukke baan in As. "Zal ik of zal ik niet oversteken."
De nietsvermoedende melders zaten in de auto, op weg naar hun bestemming.
Ze besloot het risico te nemen, ze liep de weg over....
De melders zagen het kleine schichtige poesje, en stopten onmiddellijk hun auto. Een kleine vangactie begon, maar al snel hadden ze het bange meisje te pakken. Auw! Hap! Uit paniek beet ze meneer hard in de vinger. Maakte geen indruk hoor.
Maar goed, diezelfde dag, konden we het kleintje van de melders overnemen. En haar naam? De eerste letters van de namen van haar redders: Verle!

Verle is erg mager, een beetje bang en onder de indruk. Ze rook niet zo lekker, en er zaten ook wat beestjes op haar vacht.
Het eten hoefden we haar niet aan te wijzen, ze vloog erop af, en het laatste kruimeltje was in no time opgepeuzeld.
Lieverdje, komt goed, geen stunten meer voor jou!

11-09-2015
De dag begon als ieder andere dag

Klaarmaken voor het werk en school. We stapten in de auto en plots zat daar een, voor ons onbekend katje op de stoep. Ze sleepte zich naar het midden van de weg, keek ons doordringend aan, en zwalkte terug naar 1 van de opritten in de straat.
Ik stapte uit en riep op haar. Ik hoorde een zacht miauwend geluidje.
Ze wilde naar me toe komen, maar ze kon amper op haar pootjes staan, ze was te verzwakt. Ik liep naar haar en nam haar in mijn armen....
Ze klampte zich stevig aan me vast en duwde haar kopje in mijn haar. Wat was ze ongelooflijk mager; ik kon ieder botje in haar lichaam voelen. Haar vachtje was vervilt, haar oogjes stonden hol. Ik gaf haar vlug iets te eten en pakte de reismand, meteen door naar onze dierenarts. Hij schrok van de aanblik, zo mager, bleke slijmvliezen en nagenoeg geen spierweefsel meer in haar achterpootjes. Hij diende onderhuids vocht toe en gaf een prikje tegen de shock. Verder onderzoek zou ze nu nog niet aankunnen, dus stelde hij voor dat ik haar meenam en met zorg, warmte en krachtvoer probeerde wat sterker te maken.
De avond en nacht was vreselijk; ze had ondertemperatuur en leek neurologische problemen te hebben. Ze zakte weg in een diep dal, en was ervan overtuigd dat ik haar zou verliezen.
De hele nacht heb ik over haar gewaakt, tranen in mijn ogen, haar pootje zacht strelend. Ik liet haar geen tel alleen. Maar plots, zag ik haar langzaamaan wat opkrabbelen.
Ze at haar speciale papje en lag op haar warmtekruikje. Hier knapte ze enorm van op.
In de ochtend zat ze overeind en keek ze me aan. Haar doffe blik was verdwenen, ze leek zich bewust van haar omgeving. Yessss!!! Mijn hart maakte een vreugdesprongetje. De eerste berg heeft ze beklommen. Het is al een oud dametje en hoe ze daar terechtgekomen is, zullen we waarschijnlijk nooit weten. Doet er ook niet toe.
Ik noem haar Kasia, een Poolse naam voor puur. Dit is zoals het moet zijn, een ontmoeting in zijn puurste vorm.
Vanaf nu zul jij nooit meer alleen zijn. Weg van de straat, geen ontbering meer. Wij gaan alles voor jou doen lieve meisje. Je zult nooit meer jouw oude dag in eenzaamheid doorbrengen.
Voor jou zullen wij bergen platleggen, wolken opzuigen en mooie landschappen schilderen.
Welkom in onze opvang, jij bent de wereld waard!
Opvangmama

ps Kasja is voorlopig nog niet te reserveren

11-09-2015
Mijn zonnetje Solaire

Ons schattig meisje. Bijna 3 weken geleden kwam je bij ons binnen. Verstoten door je mama.
Het was snel duidelijk waarom. Jij was “anders”. Je bleek een waterhoofdje te hebben.
Dit hebben we nog eens meegemaakt, het is leefbaar. Wij gingen je alles geven wat je nodig had en zouden alles doen om jouw leventje zo prettig mogelijk te maken.

En wat kregen wij veel van jou!! Je was vanaf dag 1 ons zonnetje in huis! Ik hoefde je maar te roepen, dan kwam je lieve kopje uit je dekentje tevoorschijn en kreeg ik antwoord. Zoek je mij? Ik ben hier, kom me maar oppakken! Het was duidelijk dat jouw kopje veel harten deed smelten.

Jij zou maar tijdelijk bij ons blijven. Dan zou je verder de speciale zorg gaan ontvangen van Sabine. Ik verheugde me al op de mooie, lieve, leuke verhalen die over jou geschreven zouden worden, want ik wist zeker, over jou valt te schrijven!

Helaas liep het anders. Langzaam zag ik jou zwakker worden. Je hoofdje werd steeds zwaarder... De druk werd zo groot dat ademen lastig werd voor jou. Daardoor werd ook zuigen aan je flesje moeilijk. In de nacht kreeg je af en toe een aanval, piepend snakte je naar adem . Uurtjes ben ik bezig geweest jou kalm te krijgen zodat de ademhaling weer onder controle kwam. Dan pas konden we rustig gaan slapen.

Langzaam zagen we dat ons zonnetje minder ging schijnen. Je wilde vechten, maar het leven werd voor jou zo zwaar.
Hoe graag wilde ik je zien opgroeien. Hoe graag wilde ik verhalen over je lezen. Als het moest was ik jaren lang nachten met je op geweest als dat was wat je nodig had. Maar het was niet eerlijk. Ik kon jouw strijd niet verzachten. Ik moest een vreselijke beslissing nemen en jou los laten.

Lieve Solaire. Je hoeft niet meer te strijden nu. Ons zonnetje schijnt niet meer , het is donker en koud in huis… Maar ik weet, in de nacht zal jij nu een sterretje zijn. Vast en zeker het meest heldere sterretje aan de hemel!!
Rust zacht en schijn weer helder mijn schatje!!
Een laatste knufffel… xxxjes, je gastgezin Sonja

 

 

 

11-09-2015
Nou, wat een vangactie zeg!

In Zemst, ergens in een tuin, liepen maar liefst een 20-tal zwerfkatten. Gedurende de jaren, zijn er steeds meer zwerfkatten blijven 'plakken', omdat er altijd voedsel in de tuin klaar staat.
Probleem is ook, dat geen enkel dier gecastreerd en gesteriliseerd is, waardoor de groep alsmaar groter wordt. Een dierenarts uit die regio, zocht hulp bij ons, omdat geen enkele instantie de schuwe kittens wilde overnemen.
Ja, eentje wel, maar dan met andere bedoelingen. Schuwe kittens laten doodmaken, vonden we geen optie, dus we besloten alle 10 de kittens daar weg te vangen en bij ons onder te brengen voor socialisatie.
De 10 andere volwassen katten zouden dan gecastreerd/gesteriliseerd worden en teruggezet op de oude plek.
Nou, onze vrijwilligster uit Kontich, had nog nooit met vangkooien gewerkt, maar eens moet de eerste keer zijn;-)
Gistermiddag was het dan zover. Vol goede moed vertrok onze vrijwilligster naar Zemst, op hoop van zegen!
Nou, we kregen niet veel later een mailtje, dat ze zomaar even 8 kittens had gevangen op 1 uur tijd!!
Vervolgens een nieuwe mail, dat ze alle 10 nu in veiligheid zijn gebracht. Jippie, goed gedaan!
Natuurlijk zijn de 10 snuitjes erg bang, sommige schuwer dan de ander, maar komt goed... we hebben de tijd en zijn ontzettend blij dat we hen hebben kunnen redden!

04-09-2015
Een asiel met een ziel: kattenaZiel Villa Vagebond


We zijn al twee jaar bezig met de opbouw van ons gloednieuwe kattenasiel. Maar niet zomaar een asiel, want velen denken: " Daar ga ik niet heen, dat vind ik zielig!" Neen, het is een fijn, gezellig asiel, waar je als kat niet zielig bent.
Natuurlijk hebben we een ziekenboeg en quarantaine met kooien, daar komen we niet onderuit, maar zelfs die ruimtes proberen we lief te houden. Onze asieldiertjes moeten verwend worden.
We hebben 5 ruime kattenkamers, waar onze diertjes naar hartenlust kunnen vertoeven in een uitdagende ruimte. Volop speelgoed, klimmogelijkheden, even terugtrekken, en veel liefde vooral.
We zijn tevens een No Kill asiel, dus alle dieren die bij ons binnenkomen, worden herplaatst. Te lang zitten? Geen consequentie. Zwart vachtje? Je bent van harte welkom! Beetje bang? Komt altijd goed. Ziek? We maken je beter.
Een warme en veilige omgeving, waar wij zelfs als mens blij van worden. Dat is ook de bedoeling. Voelen WIJ ons goed? Dan is het goed genoeg. We gaan nog veel meer leuks aan jullie tonen, maar das nu eventjes geheim.
De opening van ons asiel is binnen enkele maanden, dus hou het in de gaten!
Wil jij misschien donateur worden? We krijgen geen subsidies en zijn afhankelijk van de goedheid van de mensen.
Voor maar €1,50 per maand, huur je 1 vierkante meter stal en wordt jouw naam op ludieke wijze vernoemd in ons asiel!
Doen jullie mee ?
Word donateur: zo is Villa Vagebond ook een beetje van jou! Alvast superrr bedankt!!

Villa Vagebond
België:
IBAN: BE57 0016 9018 9735
Nederland:
IBAN: NL67INGB0007712739

04-09-2015
Wiebe!

Als gsm drager, krijg je de meldingen te verwerken. Je handelt naar je beste vermogen en staat de mensen te woord. We vragen naar de leeftijd, de lichamelijke toestand, de situatie en tam/bang van het diertje.
Deze melding namen we gisteren aan. Wiebe werd in een wei gevonden, luid schreeuwend, volledig over zijn toeren.
De lieve meldster pakte hem op en gaf hem een tijdelijk onderkomen in haar garage. We konden gelukkig een plekje voor hem vrijmaken, hij was meer dan ...welkom bij ons!
Wiebe is veilig nu, hij wordt geschat op 5 weken en is ongelooflijk lief!
En als je als gsm drager daarna een foto te zien krijgt van het diertje? Dan wordt je hartje weer heel hard geraakt en komt er een glimlach op ons gezicht!Adoptie
Adoptieformulier kattenbemiddeling@zwerfkat.com
0031 (0) 6-27301673 (NL)
0032 (0) 475-749636 (B)
Steunen
Belgie
IBAN: BE11001382313048
BIC: GEBABEBB

Nederland
IBAN: NL29INGB0009480375
BIC: INGBNL2A

t.a.v. Zwerfkat in Nood II,
Postbus 58, 3630 Maasmechelen
Belgie© VZW Zwerfkat in Nood II. Alle teksten, foto's en videomateriaal vallen onder het copyright van VZW Zwerfkat in Nood II.
Geen van deze teksten, foto's of video's mogen zonder schriftelijke toestemming gebruikt worden door derden.
ANBI Status
Provincie Limburg