Nelson

Kater
9 maanden


Hallo wereld,
Ik ben Nelson, ben 15 weekjes jong en ben een mooie zwarte kater. Ik hoor altijd dat mensen niet zo’n fan zijn van zwarte katten vanwege een bijgeloof.
De oorsprong van de betekenis voor het bijgeloof in zwarte katten ligt bij De Egyptenaren die denken dat de zwarte kat symbool staat voor de kracht van Ra. De zwarte kat wordt in verband gebracht met de duivel. Dit bijgeloof verspreidde zich snel naar Europa waardoor ook daar de zwarte kat werd beschouwd als een duivels dier.
Daarnaast zijn er nog de legendes uit de Middeleeuwen die bijdragen aan het bijgeloof. In de 12de eeuw geloofde men dat heksen zich 's nachts in zwarte katten transformeerden en zo huizen binnendrongen om kinderen te ontvoeren!
Gelukkig weten alle hedendaagse dierenvrienden dat er slechts 1 angstwekkend aspect aan zwarte katten is: Je hart eraan verliezen!
Bij ons zwerfkatten is er overigens ook een bijgeloof: mensen zijn slecht en willen niets met je te maken hebben. Daarom rennen we meestal hard voor jullie weg en komen we alleen tevoorschijn als jullie op gepaste afstand zijn en eten komen brengen.
Maar net zoals het rare bijgeloof voor zwarte katten, slaat het bijgeloof voor mensen ook nergens op!
Ik ben erachter gekomen dat deze wezens juist niets liever doen dan met ons spelen, ons eten geven en aaien en knuffelen. Logisch ook, want ik ben echt een super leuk katje met een heerlijk zachte vacht. In mijn opvanghuis mag ik tegenwoordig ’s nachts op het grote bed slapen en dat vind ik zo fijn dat ik minimaal 1x per nacht dat grote wezen wakker maak om haar neus een flinke poetsbeurt te geven.
Als jij je hart wilt verliezen en je ook niets aantrekt van dat rare bijgeloof, dan ben je op zoek naar mij. Ben jij degene die mij een gouden mand wil bezorgen? Ik kijk ernaar uit om binnenkort bij jou thuis te wonen, zodat wij van elkaars gezelschap kunnen genieten.
 Wilt u meer info over deze poes? Mail ons dan nu!