Sher Khan

Kater
1 jaar


Sher Khan en Sultan

'Sher Khaaaaannn! Kom es, wij mogen!' riep Sultan opgetogen tegen zijn beste vriend.
Sher Khan was aan het dutten en opende één oogje. 'Wat is er Sultan,' mompelde hij, 'ik was net aan het dromen over Minoes die me kwam versieren, dat wil ik graag nog even een goed einde geven.'
'Maar wij mogen op smoelenboek leuk doen, zodat ze ons komen adopteren, dat wil jij toch ook??' Sultan bleef hoopvol de kant van Sher opkijken, maar die was alweer diep in zijn Minoes droom verzonken.
'Nou, oke dan, deze kans laat ik niet liggen, dus ik zal voor twee babbelen,' zei Sultan dapper en begon te vertellen...

'Sher Khan en ik hebben elk ons eigen rugzakje. We ontmoetten elkaar in dezelfde opvang, er was meteen een klik. Sher was een kelderkat geloof ik, en toen behoorlijk pissed off. Zijn angst stond groot in zijn oogjes geschreven, hij vond de tweebeners maar een raar soort. Veel wilde hij er niet over kwijt, tijdens een melkbiertje drinken.
Mijn ervaring was niet zo dramatisch als die van hem. Ik ben in de natuur geboren, zo lekker tussen alle naaldbomen, bos en heuvellanden. Zaliggg. Op de camping kamperen tussen alle tentjes en caravans. Allerminst romantisch trouwens, ook niet zo comfortabel, zo zonder slaapzak en proviand. Daarom, mocht ik verkassen naar Zwerfkat in Nood.
Sher viel me op door zijn prachtige grote eerlijke kijkers. Zo'n gast waar je op kon bouwen, snap je. Dus ik besloot mijn slaapplek met hem te delen. De band werd elke dag sterker en nu zijn we beste vrienden. We delen alles! Behalve Minoes, daar moet ik vanaf blijven.
Hij vindt de mensen best lief, maar nog een klein beetje eng. Pas op, ik zie heus wel uit mijn ooghoeken dat hij zich laat strelen in zijn mandje. Zijn gespin en geronk verklapt hoezeer hij kan genieten van aaitjes.
Ik ook trouwens, ben een beetje dapperder dan hem. Jullie tweebeners zijn niet verkeerd. Voorzichtig open ik mijn hartje voor jullie en zorgzame handen mogen mij strelen, dan prietpriet ik er lustig op los.
Sher zoekt geregeld geborgenheid bij mij. Niks mis mee, zolang men niet het idee krijgt dat ik maar een zacht eitje ben. Ik ben stoer, sterk en groot! Ik ben dol op uitpuilende koelkasten en volle etensbakjes. Vul maar aan, ik loods het wel naar binnen, ben dan ook in de groei he!
Sher en ik gaan dus nooit uit elkaar en zoeken samen een huisje. Dromen zijn privé, dus Minoes blijft van hem, en Luna (mijn fantasietje) van mij.
Werk jij voltijds? Geen problemen mee, wij blijven graag thuis, maar de afwas moet je echt zelf doen.
Wij voelen ons niet zo snel alleen, zolang de snoeptrommel maar gevuld blijft HA.
Er zit veel liefde in onze lijfjes, en als je een beetje je best doet, word ik waarschijnlijk een lekkere knuffelkont :-)
Nah, dat was het denk ik. Sher, Sher??? Ben je al wakker?'
'Allang Sultan, maar eh, wie is Luna??'

 


 Wilt u meer info over deze poes? Mail ons dan nu!