Bertje

Kater
6 jaar


Welkom Bertje!

We werden benaderd door collega's van een zwerfkattenproject met de vraag of we een plekje hadden voor Bertje. Bertje heeft een blaasverlamming, dus na castratie terug uitzetten was uiteraard geen optie. Hij verbleef een tijdje bij een dierenartsassistente, waar hij de nodige zorg kreeg en ondertussen zochten ze hard naar een plekje voor hem. Dat bleek nog niet zo eenvoudig te zijn, de meeste opvangen nemen zulke katjes niet aan, en in de gespecialiseerde opvangen voor verlamde katjes was blijkbaar ook geen plek voor hem. Ook voor ons is het passen en meten, maar deze jongen moest gewoon alle kansen krijgen. Daar gaan we dus niet moeilijk over doen, Bertje was welkom.
Hij kan lopen, maar zijn blaasje moet twee maal daags geleegd worden, ook heeft hij een staartverlamming.
We weten niet of er nog verbetering gaat komen, maar hij laat zich prima doen. En we hebben inmiddels heel wat katjes met blaasverlamming in opvang, dus Bertje gaat gewoon mee in onze dagelijkse routine ;-)
We merken dat mensen vaak medelijden hebben met zulke katjes, maar als we iets van dieren kunnen leren is het dit wel, zij zien altijd mogelijkheden in plaats van beperkingen. Beperkingen ervaren is een menselijk iets, waar dieren gelukkig nooit door gehinderd worden. Maar dat even terzijde...Bertje is een lieve, stevige, gezonde jongen. De wereld ligt aan zijn pootjes, en hij mag bij ons gewoon lekker zijn gang gaan. Geen stigma's, gewoon een heerlijk kattenleven leiden.
Uiteraard komt hij binnenkort gewoon vrij voor adoptie, want wij vinden dat ook deze katjes prima geplaatst kunnen worden. Bij de juiste mensen uiteraard...
Tot die tijd, geniet maar van je verblijf in het Villa resort, lieve jongenWilt u meer info over deze poes? Mail ons dan nu!