Bollie

Kater
4 jaar


Welkom Bollie!

Hier is dan onze Bollie. Bollie liep al geruime tijd rond te dolen op de parkeerplaats van een plaatselijke supermarkt. Hij kreeg zijn natje en zijn droogje van een lieve buurtbewoner, en ook mocht hij binnen wanneer hij maar wilde. Volledig binnenhouden ging echter niet, hij wilde zo ontzettend graag naar buiten. Het was een gevaarlijke situatie met al het verkeer wat op en af reed en het noodlot sloeg toe, waarschijnlijk werd hij aangereden.... met een complexe breuk als gevolg. Zijn pootje was op 3 plaatsen volledig doormidden gebroken. We lieten hem zo snel mogelijk binnenkomen en brachten hem naar onze dierenarts. Na overleg met de orthopeed bleek een operatie door middel van een pin, onmogelijk. Er werd nog druk gebrainstormd over een externe fixatie van zijn pootje, maar uiteindelijk zou dit enige maanden kooirust betekenen en de kans van slagen was nihil. Dat wilden we hem niet aandoen. In overleg met de dierenarts kozen we voor amputatie van de gebroken poot. En zie hier, een dag na de operatie huppelt hij alweer vrolijk over de gang.
De snaptest gaf aan dat hij fiv positief is, dus de Western Blot test is inmiddels aangevraagd. De uitslag hiervan laat enige weken op zich wachten. Bollie is verder in topconditie en blaakt van gezondheid, dus geen kat overboord ;-)
Welkom lieve Bolliewollie, we gaan heel goed voor jou zorgen en op ook op 3 pootjes kun jij de wereld perfect aanWilt u meer info over deze poes? Mail ons dan nu!